首页在职英语2014年在职考研英语阅读理解精选题站长QQ:2636324362

浏览

0

回复

2014年在职考研英语阅读理解精选题

作者:xygjy | 分类:在职英语 | 标签:在职联考英语 在职考研 在职英语培训 

It came as something of a surprise when Diana, Princess of Wales, made a trip to Angola in 1997, to support the Red Cross’s campaign for a total ban on all anti-personnel landmines. Within hours of arriving in Angola, television screens around the world were filled with images of her comforting victims injured in explosions caused by landmines. “I knew the statistics,” she said. “But putting a face to those figures brought the reality home to me; like when I met Sandra, a 13- year-old girl who had lost her leg, and people like her.”


  The Princess concluded with a simple message: “We must stop landmines”. And she used every opportunity during her visit to repeat this message.


  But, back in London, her views were not shared by some members of the British government, which refused to support a ban on these weapons. Angry politicians launched an attack On the Princess in the press. They described her as “very ill-informed” and a “loose cannon” (乱放跑的人)


  The Princess responded by brushing aside the Criticisms: “This is a distraction (干扰) we do not need. All I’m trying to do is help.”


  Opposition parties, the media and the public immediately voiced their Support for the Princess. To make matters worse for the government, it soon emerged that the Princess’s trip had been approved by the Foreign Office, and that she was in fact very well-informed about both the situation in Angola and the British government’s policy regarding landmines. The result was a severe embarrassment for the government.


  To try and limit the damage, the Foreign Secretary, Malcolm Rifkidnd, claimed that the Princess’s views on landmines were not very different from government policy, and that it was “working towards” a worldwide ban. The Defense Secretary, Michael Portillo, claimed the matter was “a misinterpretation or misunderstanding.”


  For the Princess, the trip to this war-torn country was an excellent opportunity to use her popularity to show the world how much destruction and suffering landmines can cause. She said that the experience had also given her the chance to get closer to people and their problems.


  1.  Princess Diana paid a visit to Angola in 1997 _____.


  A. to clarify the British government’s stand on landmines


  B. to establish her image as a friend of landmine victims


  C. to investigate the sufferings of landmine victims there


  D. to voice her support for a total ban of landmines


  2.  What did Diana mean when she said “... putting a face to those figures brought the reality home to me” (Line 5, Para. 1)?


  A. Meeting the landmine victims in person made her believe the statistics.


  B. She just couldn’t bear to meet the landmine victims face to face.


  C. The actual situation in Angola made her feel like going back home.


  D. Seeing the pain of the victims made her realize the seriousness of the situation.


  3.  Some members of the British government criticized Diana because _____.


  A. she had not consulted the government before the visit


  B. she was ill-informed of the government’s policy


  C. they were actually opposed to banning landmines


  D. they believed that she had misinterpreted the situation in Angola


  4.  How did Diana respond to the criticisms?


  A. She made more appearances on TV. B. She paid no attention to them.


  C. She rose to argue with her opponents. D. She met the 13-year-old girl as planned.


  5.  What did Princess Diana think of her visit to Angola?


  A. It had caused embarrassment to the British government.


  B. It had greatly promoted her popularity.


  C. It had brought her closer to the ordinary people.


  D. It had affected her relations with the British government.


  答案:


  1. D。由题干in 1997直接定位于文章第一句to support the Red Cross’s Campaign for a total ban on all anti-personnel landmines,D项是原文的同义改写。


  2. D。本句中的figures,指的不是前面提到的统计数字,而是后面列举的小女孩Sandra等深受地雷伤害的人;另一个是bring sth. home这个短语是指“活生生的揭示,以强调的形式清楚的表示”。所以本句的意思是亲眼看到被地雷伤害的人使王妃深切感受到了事实。


  3. C。由some members of the British government定位与第三段第一句,此处表明英国政府批评戴安娜的原因,即政府不支持禁雷。从第三段第二句可知,王妃的出访是得到了外交部的批准的,排除A,B和D是政府在媒体上对王妃的批评之辞,并没有说明真实的原因。


  4. B。第四段第一句说明了王妃对政府对她的批评所持的态度。brush aside意思是“不理,漠视”,相当于pay no attentionto sth.


  5. C。文章最后一段用王妃的话总结了她出访安哥拉的意义,即让她有机会贴近普通民众, C项是原文的同义转述。

It is plain that in the year 2000 everyone will have at his elbow several times more mechanical energy than he has today.

There will be advances in biological knowledge as far-reaching as those that have been made in physics. We are only beginning to learn that we can control our biological environment as well as our physical one. Starvation has been predicted twice to a growing world population: by Malthus in about 1800, by Crookes in about 1900. It was headed off the first time by taking agriculture to America and the second time by using the new fertilizers. In the year 2000, starvation will be headed off by the control of the diseases and the heredity(遗传) of plants and animals—by shaping our own biological environment.

Now I come back to the haunting theme of automation. The most common species in the factory today is the man who works or minds a simple machine—the operator. By the year 2000, the repetitive tasks of industry will be taken over by the machines, as the heavy tasks were taken over long ago; and the mental tedium will go the way of physical exhaustion. Today we still distinguish, even among repetitive jobs, between the skilled and the unskilled; but in the year 2000 all repetition will be unskilled. We simply waste our time if we oppose this change; it is as inevitable as the year 2000 itself.

1. The article was written to _____.

[A] warn us of the impending starvation

[B] present facts about life in the near future

[C] oppose biological advances

[D] warn of the evil side of automation

2. Advances in biological knowledge were _____.

[A] kept pace with advances in physics

[B] been responsible for the invention of new machines

[C] surpassed those in physics

[D] lagged behind those in physics

3. According to the passage,starvation _____.

[A] can be predicted

[B] is unavoidable

[C] can be prevented

[D] is mainly caused by poor agriculture

4. Repetitive tasks in industry lead to _____.

[A] physical exhaustion

[B] mental stimulation

[C] mental exhaustion

[D] extinction

5. If the predictions of this writer are realized,the demand for the unskilled workers in the twenty-first century will be _____.

[A] very high

[B] very low

[C] the same as today

[D] constantly rising

答案:B D C C B


更多推荐阅读:GCT考试辅导

本文链接:http://zhidao.xyg100.com/post/1550.html
原创文章如转载请注明:转载自十月在职考研网谢谢!
课程设置
A班学费
B班学费
招生简章
免费试听
购买课程
GCT全科保过(A/B)
¥4980
¥3980
教育硕士全科保过(A/B)
¥4680
¥3680
法律硕士全科保过(A/B)
¥5680
¥4680
公共管理全科保过(A/B)
¥5680
¥4680
公共卫生全科保过(A/B)
¥5480
¥4480
体育硕士全科保过(A/B)
¥3980
¥2980
  • 2014在职联考GCT成绩查询预约
  • 教材
    独家特色教材 全、精、准
  • 新阳光教育
    新阳光教育 在职考研辅导专家
  • 1
  • 2
  • 3