首页在职英语2012年GCT考试英语模拟题题(三)站长QQ:2636324362

浏览

0

回复

2012年GCT考试英语模拟题题(三)

作者:xygjy | 分类:在职英语 | 标签:工程硕士辅导 在职英语 模拟题 

2012年GCT考试英语模拟题(三)

Part One Vocabulary and Structure
Directions: There are ten incomplete sentences in this part. For each sentence there are four choices marked A, B, C and D. Choose the one that best completes the sentence. Mark your answer on the ANSWER SHEET with a single line through the center.

1. You should be able to        right from wrong.
A. perceive                                                 B. distinguish
C. sight                                                       D. observe

2. I will never forget the ten years        we both spent in the little village.
A. when                                                     B. during which
C. which                                                     D. in which

3. I promised to look        the matter as soon as I got there.
A. for                                                         B. in
C. into                                                        D. after

4. He is        student that he performed very well in the nationwide examinations.
A. so diligent                                             B. such a diligent
C. so much diligent                                    D. such very diligent

5. Your sister has made an        for you to see the dentist at 3 this afternoon.
A. appointment                                          B. interview
C. opportunity                                            D. assignment

6. On the giant plane there are        the jet needs.
A. twice engines than                                B. twice as engines as
C. as twice many engines as                      D. twice as many engines as

7. The committee is expected to        a decision this evening.
A. reach                                                      B. arrive
C. bring                                                      D. take

8. No one can be sure if the car on display fits him or her until he or she        
them.
A. tries                                                       B. will try
C. are trying                                               D. have tried

9. Having finished the letter, he        it carefully and sealed the envelop with a
kiss.
A. folded                                                   B. bent
C. turned                                                    D. curved

10. I am too busy these days. I would rather all of you        next month for a
dinner.
A. come                                                    B. would come
C. came                                                    D. have come

Part Two Reading Comprehension
Directions: In this part there are three passages and one listing, each followed by five questions or unfinished statements. For each of them, there are four choices marked A, B, C and D. Choose the best one and mark your answer on the ANSWER SHEET with a single line through the center. 

Questions 11-15 are based on the following passage:
Successful innovations have driven many older technologies to extinction and have resulted in higher productivity, greater consumption of energy, increase demand for raw materials, accelerated flow of materials through the economy and increased quantities of metals and other substances in use per person. The history of industrial development is full of examples.
In 1870, horses and mules were the prime source of power on U. S. farms. One horse or mule was required to support four human beings ---- a ratio that remained almost constant for many decades. At that time, had a national commission been asked to forecast the horse and mule population for 1970, its answer probably would have depended on whether its consultants were of an economic turn of mind. Had they been “economics”, they would have recognized that power of steam had already been harnessed to industry and to land and ocean transport. They would have recognized further that would be only a matter of time before steam would be the prime source of power on the farm. It would have been difficult for them to avoid the conclusion that the horse and mule population would decline rapidly.

11. Which of the following is NOT mentioned by the author as a consequence of new
technological developments?
A. Older technologies die away.
B. The quality of life is improved.
C. Overall productivity increases.
D. More raw materials become necessary.

12. It can be inferred from the passage that by 1870       .
A. the steam engine had been invented
B. a national commission on agriculture had been established
C. the U. S. horse population was about 10 million
D. technology began to be more economical

13. Which of the following statements would the author of the passage be most likely
to agree?
A. Technological development influences society’s future.
B. Technological innovations are almost always successful.
C. Technicians are more useful to society than economists.
D. The economy is independent of technological transformation.

14. In the second paragraph, the author suggests that “economists” would       .
A. consult the national commission on the economy
B. plan the economy through yearly forecasts
C. consider the influence technological innovation important
D. value the economic contribution of farm animals

15. What is the author’s attitude toward changes brought on by technological
innovation?
A. He is excited about them.
B. He is disturbed by them.
C. He questions their usefulness.
D. He accepts them as natural.

Questions 16-20 are based on the following passage:
NASA is releasing several images taken by the Hubble Space Telescope, which is the closest yet look at the red planet. Altogether there are four images, which show the entire planet. Each view shows the planet as it completes one quarter of its daily rotation. In these views the north polar cap is turned toward the Earth and is clearly visible at the top of each picture. The images were taken in the middle of the Martian northern summer, when the polar cap was at its smallest size. During this season the sun shines continuously on the polar cap. Previous spacecraft observations have shown that this summertime polar cap is composed of water ice, just like Earth’s polar caps.
The Hubble Telescope pictures reveal that great changes have occurred on the surface of Mars in the past 20 years. The Martian surface is ever changing. Some regions that were dark 20 years ago are now bright red; some areas that were bright red are now dark. Winds move sand and dust from region to region, often in huge dust storms. Over long timescales many of the larger bright and dark markings remain stable, but smaller details come and go as they are covered and then uncovered by sand and dust.

16. How is the image of the north polar cap of Mars?
A. Vague.                                                 B. Clear.
C. Cannot be seen.                                   D. Barely visible.

17. What is the summertime polar cap composed of?
A. Dust.                                                   B. Sand.
C. Water ice.                                            D. Volcanic rocks.

18. When were the images of Mars taken?
A. In the middle of summer on Earth.
B. In the middle of summer on Mars.
C. In the middle of summer on Earth’s polar caps.
D. In the middle of summer in the northern part of Mars.

19. Which of the following is TURE about the north polar cap of Mars in summertime?
A. It is at its largest size.
B. It is changing its shape all the time.
C. It is at its smallest size.
D. It is at its windiest time.

20. What is the characteristic of the Martian surface according to observations over the past 20 years?
A. Remaining stable all the time.
B. Appearing bright red.
C. Looking dark most of the time.
D. Changing from bright to dark or vice versa.

Questions 21-25 are based on the following passage:
A group of 11 delegates from the Chinese university returned home last week. They came in second place with 13 other university teams.
The conference is the world’s largest university-level UN simulation. It is held each April, for a week, in New York, to give students a chance to debate international affairs. It is meant to mirror the real-life business of the UN.
Teams from more than 23 countries gathered this year to discuss and debate serious issues such as the AIDS epidemic and water shortages.
Some UN senior staff members, U. S. professors, and former student participants formed the judge panel.
The Chinese team applied to take part in the event and was assigned to represent Japan this year, working on various committees and arguing Japan’s position on resolutions to problems like international migration.
According to Li Xiaocong, the Chinese team leader, their efforts in finding approaches to resolution made them stand out. Li attributes their success to “solid training”.

21. What’s the purpose of the conference?
A. To give students a chance to debate international affairs and to mirror the
real-life business of the UN.
B. To enlarge students’ fields of vision.
C. To learn about other cultures.
D. To learn about how to portray their own.

22. How many Chinese students are involved in the conference?
A. 17.                                                       B. 23.
C. 11.                                                        D. 13.

23. The judge panel includes the following EXCEPT       .
A. U. S. professors                                   B. former student participants
C. UN senior staff members                    D. UN professors

24. According to the Chinese team leader, what’s the key to their success?
A. Debate practice sessions.
B. Solid training.
C. Research on Japanese.
D. Knowledge of parliamentary procedure and public speaking.

25. Which of the following statements is TRUE according to the report?
A. The Chinese team came out with one of the first prizes.
B. There were 23 teams in this year’s UN simulation.
C. There were a number of second-place winners at the conference.
D. The Chinese team stood out representing their country at the conference.

Questions 26-30 are based on the following advertisements:
A


Media Director
Job Code: A-05-010                   POSTED: Fed. 13

Salary:         $ 90, 000 - $ 120, 000

Location: Irving TX

Employer:       Michaels Stores Inc.

Type: Full Time-Experienced

Description

Basic Function
The Media Director is responsible for managing the Media Department. The Media Director is responsible for overseeing market analyses and media recommendations for all existing, new and prospective retail locations. The media Director manages and reviews all advertising expenses that pertain to media and oversees all media agreements for newspapers, radio, television, outdoor and magazine advertising. The Media Director is responsible for the motivation, training, and development of direct staff which includes analysts and coordinators. The Media Director determines the media goals and objectives for the company and executes overall media strategy.

Notes: U.S. Residents Only. Employer will assist with relocation costs. Salary is based on full compensation package including bonus and executive stock plan.

Requirement

EDUCATION:
Bachelor’s Degree: Degree in Advertising, Marketing or related field.
WORK EXPERIENCE:
Minimum of 10 years in all phase of print media buying and planning.
Ten years’ experience in a Business environment.
Experience in ROI, sales, and trade area analyses.
Thorough experience in retail advertising.
Proven directorial experience.

B


Desktop Technology Consultant

Work Schedule

Full Time

Salary

$ 41, 000 - $ 59, 500 *

Location

Washington D. C. metropolitan area

Description: Computer Information Systems professionals: if you enjoy being the one that everyone comes to for computer technical help, then we are looking for you. You will respond to incoming customer calls for IT assistance; provide one-on-one consultation and applications troubleshooting assistance.

* Employees within the organization have opportunities for additional salary advancement.

26. The media director is responsible for the following except       .
A. reviewing advertising expenses
B. overseeing media agreements for outdoor advertising
C. executing media strategy
D. the welfare of the employees

27. The applicants for the position of media director should       .
A. be living in the United States
B. have Ph. D. degree
C. have stock share
D. have more than 10 years in a business environment

28. The technology consultant may NOT have a salary of       .
A. $ 45, 000                                             B. $ 60, 000
C. $ 50, 000                                             D. $ 40, 500

29. The technology consultant will       .
A. help customers with IT problems
B. purchase IT products for the company
C. sell computers to customers
D. sell IT information to customers

30. Both ads offer clear information about the following except       .
A. education requirement                        B. location of the job
C. salary                                                   D. description of the job

Part Three Cloze
Directions: There are ten blanks in the following passage. For each numbered blank, there are four choices marked A, B, C and D. Choose the best one and mark your answer on the ANSWER SHEET with a single line through the center.

Is there something as truth? For a good many centuries “the search for truth” has been   31   the noblest activity of the human mind, but the seekers after truth have come to such   32   conclusions that it often seems that very little progress has been made.   33  , there are many people who reel that we are actually going backward. They   34  , often contemptuously, that we have accumulated more “knowledge” than our ancestors, but they think we are farther from the truth than ever, or even that we have   35   the truth that we once possessed.
If people look for anything long enough without finding it, the question naturally arises   36   the thing is really there to find. You have seen a picture of an animal with a lion’s head, a goat’s body, and a serpent’s tail ---- and maybe an eagle’s wings for good   37  . There is plenty of evidence that each part of this animal   38   ---- but there is no   39   evidence that the parts ever occur in this combination. It is at least conceivable that the seekers after “truth” have made a similar mistake and invented an   40   combination.

31. A. regarded

B. considered

C. pondered

D. referred

32. A. illegal

B. identical

C. different

D. profound

33. A. However

B. Nevertheless

C. In fact

D. In contrast

34. A. confess

B. realize

C. admit

D. reveal

35. A. found

B. missed

C. lost

D. enriched

36. A. while

B. that

C. when

D. whether

37. A. measure

B. luck

C. reason

D. sense

38. A. endures

B. exists

C. prevails

D. emerges

39. A. appropriate

B. unique

C. reliable

D. dependent

40. A. unbelievable

B. imaginary

C. imitable

D. idealized

Part Four Dialogue Completion
Directions: In this part, there are ten short incomplete dialogues between two speakers, each followed by four choices marked A, B, C and D. Choose the one that most appropriately suits the conversational context and best completes the dialogue. Mark your answer on the ANSWER SHEET with a single line through the center.

41. Sophia: There’ll be an issue next month introducing your newly published book
and I’d like to have an interview with you, if possible.
Josh: An interview? I’d like to, but I’m afraid my schedule is all full.
Sophia: It won’t take you long, Mr. Josh.        
A. One and a half hours will satisfy.
B. One and a half hours will do.
C. One and a half hours will go.
D. One and a half hours will help.

42. Clerk: Good morning. Can I help you?
Miss Chang: Yes, I’d like a one-way ticket to Manchester 8:15 tomorrow evening.
Clerk: Fifteen pounds, please.
Miss Chung:       
A. Here you are.                                       B. Here it is.
C. There is the payment.                          D. Take the payment, please.

43. Robert: What are you doing?
Ellen: Trying to get this wine stain out of the carpet.
Robert: Hang on. There’s some soda in here. It should take the stain right out.
Ellen: Really? Hey,       
A. it really is functioning.                        B. it really is working.
C. it really is playing.                               D. it really is influencing.

44. Alan: My schedule this afternoon is an absolute mess. Between 3:30 and 4:00 I’m
supposed to be in four different places. There’s no way.
Adam: I’ve done that before.       
A. Anything I can help you.                    B. Something I can help you.
C. Anything I can help you with.            D. Something I can help you with.

45. Policeman: OK, buddy, your driving license. How fast were you going?
William: Well it was about 50 mph or less. I was driving very slowly.
Policeman: 50 mph?        All right. That’ll be one hundred dollars.
A. Don’t you know the speed limit downtown is 40 mph?
B. Don’t you know the controlled speed downtown is 40 mph?
C. You need to fix your car.
D. You drive in the wrong way.

46. Cindy:       
Rebecca: No, what happened?
Cindy: They let him go as he is suspected to be cheating.
A. Did you know John?                           B. Did you like John?
C. Did you hate John?                             D. Did you hear about John?

47. Salesman: Good morning. Planning to buy a new car today?
Customer:       
Salesman: What kind of car are you looking for?
Customer: Something that has enough room for my family.
A. I’m just looking around.                     B. I’m just looking everywhere.
C. I’m just looking here and there.          D. I’m just looking all the time.

48. Mother: Tommy, what are you hiding behind your back? Let me see.
Tommy: It’s kitty. Please let me keep it. It’s a good kitty and will not bring you
any trouble.
Mother:        I told you. No pets. It’ll make a mess of this house.
A. No way.                                               B. Not at all.
C. By the way.                                         D. On the contrary.

49. Alice: Ted asked me to go to the beach this weekend. What’s your plan?
Laura: I’ve to work overtime. Sometimes I envy you a lot. Ted is a good guy.
Alice:        You just haven’t met the right person. And I think you work too
much. You should learn how to entertain yourself and enjoy your life.
A. Come on.                                             B. OK.
C. Well done.                                           D. By the way.

50. Kellie: You haven’t been around much lately, have you?
Marie:       
Kellie: Oh? Where are you?
Marie: Palm Springs. I’ve got a cousin there.
A. Yes, I have been here all the time.
B. Yes, I’ve been away on vacation.
C. No, I have been here all the time.
D. No, I’ve been away on vacation.

附参考答案
1.
B  2.C  3.C  4.B  5.A
6.
D  7.A  8.A  9.A  10.C
11.
B  12.A  13.A  14.C  15.D

16.B  17.C  18.D  19.C  20.D
21.
A  22.C  23.D  24.B  25.C
26.
D  27.A  28.D  29.A  30.A
31.
B  32.C  33.C  34.C  35.C
36.
D  37.A  38.B  39.C  40.B
41.
B  42.A  43.B  44.C  45.A
46.
D  47.A  48.A  49.A  50.D

 2012年gct考试模拟题尽在新阳光教育,更多gct模拟题以及历年真题下载就到新阳光教育

本文链接:http://zhidao.xyg100.com/post/310.html
原创文章如转载请注明:转载自十月在职考研网谢谢!
课程设置
A班学费
B班学费
招生简章
免费试听
购买课程
GCT全科保过(A/B)
¥4980
¥3980
教育硕士全科保过(A/B)
¥4680
¥3680
法律硕士全科保过(A/B)
¥5680
¥4680
公共管理全科保过(A/B)
¥5680
¥4680
公共卫生全科保过(A/B)
¥5480
¥4480
体育硕士全科保过(A/B)
¥3980
¥2980
  • 2014在职联考GCT成绩查询预约
  • 教材
    独家特色教材 全、精、准
  • 新阳光教育
    新阳光教育 在职考研辅导专家
  • 1
  • 2
  • 3